Metsäkiinteistökauppa on taloudelliseti merkittävä oikeustoimi niin ostajan kuin myyjän näkökulmasta. Vaikka metsäkiinteistön kauppakirja on tehtävä maakaaren 2:1 muotovaatimukset täyttäväksi, niin myyjän ja ostajan kannattaa tiedostaa, että maakaaren muotovaatimukset on tehty lähinnä kiinteistörekisterin ylläpitäjän vaatimuksia silmällä pitäen. Pelkästään minimivaatimuksin tehtyyn metsäkiinteistön kauppakirjaan ei kannata tyytyä.

Metsäkiinteistön kauppakirja on erittäin tärkeä asiakirja: myyjän ja ostajan välisen tahtotilan lisäksi kauppakirja määrittää yhdessä maakaaren kanssa myyjän ja ostajan väliset vastuuasemat metsäkiinteistökaupassa. Tämän asiakirjan tärkeyttä ei voi liikaa korostaa.

Ennen kuin allekirjoitat metsäkiinteistön kauppakirjan niin sinun kannattaa soittaa metsälakipuhelimesta riippumattoman metsäkiinteistökaupan ammattilaisen neuvot. Puhelussa voidaan käydä läpi metsäkiinteistökaupan myyjän ja ostajan vastuuasemien perusteet. Saat neuvot siihen mitä asioita metsäkiinteistökaupassa kannattaa huomioida myyjänä tai ostajana ja millaisia ehtoja kannattaa ottaa metsäkiinteistön kauppakirjaan.

Metsäkiinteistökauppaa voi rasittaa laatuvirhe, vallintavirhe tai oikeudellinen virhe, jotka kannattaa tietysti pyrkiä välttämään ennakolta! Soitto metsälakipuhelimeen ennen metsäkiinteistökaupan allekirjoitusta estää tehokkaasti metsäkiinteistökaupan virheiden syntymistä. Pystymme ohjeistamaan myyjää ja ostajaa virheiden välttämiseen liittyvistä seikoista ja näin pienellä ennakkopanostuksella säästytään ikäviltä ja kalliilta kaupan jälkeisiltä riidoilta.

Mikäli metsäkiinteistökaupasta ilmenee jälkikäteen virhe, niin pystymme auttamaan tällöinkin. Autamme virheen tunnistamisessa ja ohjeistamme, miten miten virheasiassa kannattaa edetä sekä autamme tarvittaessa sovintoneuvotteluissa sekä muissa asian vaatimissa toimissa.

Metsälakipuhelimeen vastaava Tuomo Liikanen on tehnyt oikeustieteellisen gradu tutkielman aiheesta metsätilakaupan virhe. Liikasella on laaja kokemus metsätilakauppojen virhekysymysten sovintoneuvotteluiden menestyksekkäästä hoitamisesta, jonka lisäksi hänellä on käytännön metsätilakauppojen hoidosta 10 vuoden kokemus.

Soita siis aina metsälakipuhelimeen ennen kuin allekirjoitat metsäkiinteistön kauppakirjan ja tarvittaessa metsäkiinteistökaupan jälkeenkin. Meille on tärkeää, että mahdollisimman moni metsätilakauppa Suomessa tehdään ennalkolta onnistuneesti ja mahdolliset virheellisyydet saadaan oikaistua.

Palvelemme

Ma-Pe 8 – 18

La 10 – 16

Soita metsälakipuhelimeen 060095090 (3,56 €/min + pvm)